Tinguem-ho present el dia 6 (i sempre). Podem donar òrgans, ronyó, fetge, cor, còrnia, pulmó, pàncrees i intestí, teixits i cèl·lules, cordó umbilical, medul·la òssia, sang perifèrica, membrana amniòtica, teixits i cèl·lules per a teràpies avançades. Existeixen altres donacions tals com sang, òvuls i esperma, cervell, cos a la ciència i llet materna. Fem el pas.
Ludwig van Beethoven, compositor alemany, no ho podem afirmar amb certesa, però es creu que patia TEA (autisme), per introvertit, dificultat extrema per establir relacions socials (aïllant-se de la resta del món), perfeccionista, hipersensible als sons i a la llum. El dia 18 no oblidem tenir present al considerat principal precursor de la transició del classicisme al romanticisme i d'impagable llegat musical.
Es celebra el 29 de Juny, dia del decés de l'artista suís Paul Klee, amb una obra del qual, "Municipal Jewel" (1917) il·lustrem aquest post, juntament amb una imatge d'esclerodèrmia, malaltia que va patir, i que va influir de manera significativa a la seva trajectòria artística.
Una de les drogues més generalitzades, i acceptades, en la societat desde fa segles, l'arbre del cafè té el seu origen a Abissínia (actual Etiòpia). No obstant i com a droga, també pot causar abstinència. Aprenguem dons a moderar-ne el consum.
Qualsevol substància, producte que creï addicció i provoqui malalties, és una droga. No hi ha drogues bones o dolentes, els polítics, per interessos econòmics, són els que decideixen quines són legals i quines no. L'assistència sanitària no produeix beneficis econòmics, per tant no interessa,
Ampliament acceptat en la societat, però no deixa de ser una droga, legal, però droga, i per tant crea adicció. Volem ajudar-te a viure, fora el tabac!!
Tot i que sempre s'ha culpat Yoko Ono de la separació del grup, va ser Sir Paul McCartney qui, oficialment, el 10 d'Abril de 1970 donava l'exclusiva mundial de la dissolució del grup. Però la seva música continua vivint dins de cadascun de nosaltres, que vam créixer, o no, amb les seves melodies.
La cançó que dóna títol a aquest àlbum, va ser composta per un dels fundadors del grup durant un passeig pels voltants del "Caribou Ranch Studios" a Colorado, inspirat per la bellesa i tranquilitat del paissatge, l'autor la defineix com "una altra cançó d'amor, un amor dual, que pot ser per a una persona o pot ser per a Déu. Ho he deixat ambigu perquè cadascú s'ho prengui com vulgui".
El 24 de novembre de 1991 moria víctima de la SIDA (AIDS), Freddie Mercury, cantant de la banda anglesa Queen. El dia abans, l'artista havia revelat que estava malalt de SIDA, fou un dels primers personatges públics a donar a conèixer la seva condició, amb això va contribuir a conscienciar sobre la importància de l'estudi sobre la malaltia i contribuir a la investigació i conscienciació social per a la prevenció de la SIDA.
Encara avui, es segueix situant la dona en segon pla, restant importància als seus èxits i considerant-la inferior a l'home. Anem a donar-los una lliçó!!
Aquest mes a Farmàcia Marta et volem conscienciar de la importància de mantenir una bona higiene bucodental des de la infància. Vine i deixa't assessorar.
La matinada del Diumenge 26 de Març, haurem d'avancar una hora els rellotges, entrem en l'horari d'estiu. I amb això hi guanyem o hi perdem?.
A Kóln també estan de cel.lebració aquest any, 200 anys d'una festa on tot s'hi val, el lema és 'Kölle Alaaf', (llarga vida a Köln)!!
El més antic de França, aquest 2023 cel.lebra els seus 150 anys. Tot un festival amb el Mediterràni de fons, t'ho deixaràs perdre? Vive les Corsi carnavalesques!!
Primera causa de defunció, a nivell mundial. Es deu a l'obstrucció, parcial o completa, de les artèries que porten la sang al cor
Segona causa de defunció, a nivell mundial. Afectació de la circulació cerebral a causa de la pèrdua de flux sanguini al cervell, produint una lesió irreversible en la zona afectada.
Regala un detall únic, sostenible, fet a mà i amb valor social. Regala Tam Tam...és tant el que regales!
Entitat privada d'iniciativa social, catalana, sense ànim de lucre, nascuda a Vic el 1993, fruit de la quimera del metge vigatà Carles Furriols.
Si vols que els teus regals valguin per mil, visita l'Atelier (Vic). Fas feliç a qui rep el regal i tu estàs col·laborant en l'inserció laboral per persones amb problemes de salut mental.