Arriba el bon temps i amb ell els temuts mosquits, sabies que a Catalunya hi tenim una espècie autòctona (Culex pipiens) i que només les femelles són les que produeixen les molestes picades?. Coneguem-los un xic millor.
La vermellor i el bronzejat són reaccions de defensa de la pell davant l’agressió que suposa l’exposició intensa a les radiacions ultraviolades, el bronzejat en cap cas és indicatiu de bona salut.
La calor, el fred, l'electricitat, alguns productes químics, la llum, les radiacions, el sol, el frec... tots poden causar cremades, i de diferents graus.
Es celebra anualment el primer Dimarts del mes de Maig (7 Maig 2024), per tal de donar a conèixer aquesta patologia, fomentar la disponibilitat de tractaments efectius i millorar la qualitat de vida de les persones afectades.
En marxa des del 2005 té lloc cada 17 de maig amb la finalitat d'augmentar el coneixement i la conscienciació sobre la hipertensió, causes, efectes i sobretot per donar a conèixer mètodes de prevenció i control.
Es celebra a tot el món el 31 de Maig de cada any, posa de manifest els perills que suposa el consum de tabac, la permissivitat en que es mouen les empreses tabaqueres i realça la lluita de l'OMS contra aquesta epidèmia.
Una al·lèrgia és la resposta immunològica (defensiva) del sistema immunitari enfront de substàncies, que normalment no afecten la majoria de persones, però sí a aquelles que per una causa o una altra presenten hipersensibilitat a aquestes substàncies.
Al·lèrgia alimentària i al·lèrgia a medicaments, es produeixen per ingestió, inhalació o contacte amb un aliment determinat, els seus derivats, amb un additiu contingut en aquest aliment, i en determinats medicaments i/o excipients utilitzats en la seva fabricació.
La immunoteràpia és el tractament contra les al·lèrgies que actua reforçant el sistema immunitari per tal de crear tolerància al que s'és al·lèrgic, sovint s'acompanya de tractaments complementaris per tal de reduir la simptomatologia associada.
Descansar bé equival a realitzar un reset al cos, millora la memòria i la concentració, reforça el sistema immune, ajuda a disminuir la pressió sanguínia, i proporciona energia per afrontar el nou dia.
El darrer Diumenge de Març entrarem a l'anomenat horari d'estiu, caldrà avançar una hora els rellotges durant la matinada del Dissabte dia 30, a les dues seran les tres, guanyarem llum solar, però, com ens afecta a la salut?
El dormir malament, tant per excés com per defecte, afecta de manera negativa la salut física i la mental. Les persones que pateixen narcolèpsia s'adormen de forma involuntària i sobtada, en qualsevol situació i a qualsevol hora del dia.
Ideals per consumir des de la infància fins a l'edat adulta i sobretot en esportistes, aporten energia, regulen el transit intestinal, fan prevenció de malalties coronaries, tenen propietats diürètiques... i són boníssims.
Afavoreix la regeneració dels terrenys on es cultiva, si s'alterna amb el cultiu de cereals, rica en energia, econòmica i combina amb tota mena d'aliments.
Cal menjar llegums una mitjana de 3-4 vegades a la setmana, per adults i adolescents. Us recomanem consultar la línia de producte "Ana Maria Lajusticia", per complementar la manca de consum d'aquestes lleguminoses.
Constitueix una de les primeres causes de mort per càncer en la població femenina, cal dons, divulgar i informar sobre els mètodes de prevenció. Setmana del 22-28 de Gener.
Al Desembre toca ser solidari, però la pobresa i la solitud persisteixen cada dia de l'any, sense cap tipus de distinció entre persones.
Un acte senzill, simple, altruista, generós, humà, que canvia, per a millor, la vida i l'autoestima de qui el rep.
No us podeu perdre la tercera (!) edició del RESSÓ, el Mercat social de la reutilització, del 6 Desembre-5 Gener a l'Orfeó Vigatà.